Onsdagstreff for gubber

Onsdagstreff for gubber. Hver onsdag kl. 11:00 - 15:00 m/kaffe og vafler


Førstemann kom allerede ti på elleve, ti minutter senere nummer to og så rant det inn til vi åtte satt samlet. De som ikke var der er observert i byen eller i området. Ingen hadde lagt på seg, en hadde fått mindre mage, og en tror vi jugde.

Onsdagstreff for gubber er damer, biler, hus, hytter, renner og nedløp, data, bankrenter, apper og litt porno (men ikke mye, alle er enige om at Birgitte Bardot viste nok og at det er godt). En av kara er instruktør på seniornett og lirer av seg siste nytt om systemer og smarttelefoner, Netflix og masse fikse saker som kommer eller som har kommet og ingen har oppdaget.

Ellers går tida med til oppdatering, eller hmm, oppramsing av gamle bilmodeller, ikke så stor interesse for nytt i gruppa vår. Chrysler Letter-serie ble gjennomgått med årsmodeller og kubikk, det ble diskutert hvordan motorkonfigurasjonen er i gamle åttere og vi gikk faktisk så langt at vi lurte på hvor mange tapper det er i en tolvsylindret Bentley med W-form. Ingen visste og ingen gidder sjekke sånt. - Blir den ikke varm da? - Hva er vitsen med så tettpakka motor? - Koster flesk. - Må drive med fanteri for å få råd.

Bøker om gamledager ble presentert og særlig Elsebeth Danielsens biografi om Greta Molander. - Henne kjente jeg, var det en som sa. Alle visste noe om Greta og spesielt om helseheimen hennes i Sandefjord der hun gikk med to badehåndklær som var sammensydd. Greta var en av de første kvinnelige rallyførerne i Sverige. Kom fra en rik familie. Kjøpte sin første bil i 1931, en Cord, noe av det ypperste du fikk, kan antagelig sammenlignes med ovennevnte Bentley, men nå er det så mange som har råd og kan kjøre, den gang var det eksklusivt. Rally var noe forholdsvis nytt. Lek for de rike. Ikke blitt harry. Boka er svær og fin med bilder og greier. Finnes i bokhandelen på Lambertseter kjøpesenter for 49,-. Ja, du leser riktig. Kosta 349,- i 2008, da den kom. Ligger en svær stabel der.  Boka til Richard Yates ble også kommentert, en hadde fått den til jul. Påskeparaden heter den og er ei fortelling om to søster som var født på 20-tallet og levde til 70-tallet. Ei tragisk greie og Yates er alt for opptatt av sex.

Åtte skravlesjuke karer som har lidd seg gjennom jul med familie og kjedelige sanger har mye på hjertet og blir tørre i munnen og har vaffelsug i mage. Da er det godt damene er villige til å koke og steike, serverer, synger og pjatter med oss, høflige og fine som alltid. At de holder ut. Joda, de gjør det for kara flørter og berømmer vet du, gir komplimenter og sier fine ting.

Rødstua er et trivelig sted å være. Vi møtes neste onsdag igjen og ønsker alle velkommen, enten du kjenner oss eller du bare stikker innom og ser hvem vi er. Vi er helt vanlige altså, ikke noe rart med oss, selv om referatet her antyder at vi tror vi er noe. Kom innom! Få deg en kaffe!

Geir


2024 © Ekeberg - Bekkelaget frivilligsentral